СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА

UV ЗАЩИТА

Както почти всичко друго във вселената, светлината е вълна. Дължината на вълните определя цвета, който нашият мозък отрежда на тези, които очите ни долавят. Видимата светлина е с дължина на вълните от 400 до 700 нанометра (nm), като вълните от 700 nm са червени, а от 400 – виолетови. Това е диапазонът на електромагнитния спектър, който виждаме като цвят. 

Когато купувате очила, които осигуряват „100% UV защита“, те имат филтър, блокиращ всички вълни с дължина в ултравиолетовия диапазон (между 10 и 400 nm). UV400 на практика означава, че този чифт блокира всички вълни под 400 nm.

А каква е разликата между UV400 и 100% UV защита? Никаква. UV400 е техническият термин, а другото понятие е по-ясното обяснение на термина. Независимо кое от двете означения е използвано, очилата ще Ви предпазват от ултравиолетовата светлина и ще Ви позволяват спокойно да излизате навън без опасност от изгаряне на роговиците. Но както отбелязахме по-горе, това не е свързано със затъмнеността на стъклата. Подобно на слънцезащитния крем, дори и почти прозрачните очила могат да са с пълна UV защита, тъй като блокират светлинни вълни, които и без това не виждаме.

UV лъчите са около нас целогодишно и да носим слънчеви очила със 100% UV защита (UV400) е най-лесният начин да намалим риска от редица сериозни очни заболявания.


Аксесоари не могат да бъдат връщани или заменяни след преглед и тест  , поради хигиенна гледна точка . 

 

Подреди по